Svindlere og Bedrageri

Svindlere og Bedrageri

Identitetstyveri sker når en person gør ulovlig brug af dine personlige oplysninger. Babysits spørger dig aldrig om dine personlige oplysninger. Hvis en bruger spørger om dine personlige oplysninger, beder vi dig meddele dette til os øjeblikkeligt, da det kan være et forsøg på svindel.

Hvordan kan du forhindre svindel som bruger?

  1. Giv ikke oplysninger om dig selv, til brugere som du ikke kender godt nok eller stoler på. Vær forsigtig med personlige oplysninger såsom pasoplysninger, e-mail adresser, telefonnumre, ansøgninger mm.
  2. Hvis du er kontaktet af et agentur bør du først finde ud af mere om virksomheden. Hvis ikke du kan finde informationer om virksomheden bør du være forsigtig mod eventuel svindel.
  3. Overfør aldrig penge til nogen, du aldrig har mødt, og accepter aldrig penge fra nogen, før babysitterjobbet er udført. I dette tilfælde er det næsten altid et spørgsmål om svig.
  4. Pas på sob historier. Dette kan for eksempel være en historie om en afdød partner. Ofte kan svindlere bruge denne slags historier til at prøve at lege med dine følelser og overtale dig til at overføre penge.
  5. Mød altid inden den første reservation. Sørg for, at det indledende møde er et offentligt sted. Hvis du ikke har tillid til situationen, kan du nemt forlade det.
  6. Vær mistænksom, når en bruger ringer anonymt eller med et fremmed telefonnummer. De fleste brugere har et lokalt telefonnummer.
  7. Overfør ikke penge via ukendte betalingsapps. Svindlere bruger ofte forfalskede betalingsapps, der fører til en falsk side for at finde ud af ofrenes bankoplysninger.
  8. Accepter aldrig et job fra en person, du aldrig har mødt. Rigtige familier vil møde dig først og interviewe dig personligt, før de ansætter dig.
  9. Betal aldrig for en baggrundskontrol, og brug ikke en baggrundskontroltjeneste, du ikke kender. Svindlere kan selv stå bag disse tjenester og stjæle dine penge eller i værste fald stjæle dine personlige oplysninger.
  10. Stol på dine instinkter. Hvis noget synes for godt til at være sandt, er det det. Hvis du stadig er i tvivl om personens ægthed, tøv ikke med at kontakte os. Vi ser med glæde over brugerens profil til dig og giver dig nogle råd.

Tror du at du er blevet offer for svindel?

Hvis du tror du er blevet offer for svindel, bør du kontakte os øjeblikkeligt så vi kan blokere den pågældende persons profil for at forhindre fortsat svigagtig aktivitet.

Lav en anmeldelse hos politiet. Vi råder dig til at altid at lave en anmeldelse hos politiet når du har mistanke om at være offer for identitetstyveri.

Kundeservice