Fars dagpleje

Fars dagpleje

Af Babysits, 4 minutter at læse

Hvordan vil du beskrive din far? Er han stærk, omsorgsfuld, kærlig, venlig? Når vi bliver ældre, kan vores syn på det ændre sig. Som barn husker du måske far som den sjove, fjollede forælder, mens mor var den mere ansvarsfulde og seriøse. Når man ser tilbage på det som voksen, kan det ofte se anderledes ud. Undervurdere vi vores fædre? Er de bare ”hjælpere” og ”fjollede”? I nyere tid har den moderne fars rolle i familien udviklet sig. Udviklingen kan være overvældende for nogle fædre og få dem til at føle sig forvirret over hvordan de passer ind i den nye rolle.

Før I læser denne artikel, vil vi gerne informere dig om, at en familie ikke altid består af en mor og en far. Uanset om en familie består af en mor og far, 2 mødre, 2 fædre, en enlig mor eller enlig far eller en helt anden kombination - en familie skal altid være en fællesskab formet af støtte, samhørighed og sidst men ikke mindst kærlighed. Vi ønsker helt klart at adressere enhver type familie og forælder med denne artikel.

Familiedynamikken har ændret sig. Det er ikke længere en mors rolle at blive hjemme og lave mad og gøre rent, mens faren går på arbejde. I mange tilfælde går begge forældre på arbejde, og derfor bliver deres opgaver som forældre nød til at blive ligeligt fordelt mellem dem. At have et hjem hvor begge forældre arbejder sender et positivt signal og viser partnerskab og lighed. Den moderne far ændrer langsomt Stereotypen for fædre verdenen rundt. Det er ikke længere normen at komme hjem til mad på bordet og nyvaskede børn der er klar til sengetid. Det kræves nu fra fædre at de er mere tilstede og lære at være ”cool far” i det moderne samfund.

Fars dagpleje

Morgenrutiner med far

Morgenrutiner er sjældent sjove, da ingen forælder eller barn ønsker at forlade deres varme dejlige seng, for at gå på arbejde eller i skole. Forældre bør skiftes til at være børnenes vækkeur. Giv mor et par ekstra minutter til at sove i eller tid til at drikke morgenkaffen, mens far vækker børnene. Fædre kan gøre det sjovt at blive klar til skole ved at lave små lege som kan gøre børnene begejstret for at starte deres dag.

Hvem siger fædre ikke kan lave mad?

Der er mange berømte kokke verdenen rundt som er mænd. Vær kreativ med nogle sjove frokoster til børnene. Det behøver ikke være svært, børn spiser med deres øjne, så lav det visuelt tiltalende. Tilføj et overraskelseselement til deres madpakker, som kan hjælpe til at øge begejstringen omkring at far laver madpakkerne, i stedet for at de savner mors madpakke evner.

En dag med far

Hos nogle familier er far ene forsørger. I sådanne tilfælde bør far prøve at tage en fridag fra tid til en anden til at tage på eventyr med børnene eller lave noget hyggeligt derhjemme. Giv mor en pause fra det hektiske familieliv. Far kan bruge sådan en dag som en mulighed for at knytte et tættere bånd med børnene og samtidig bevise at fædre kan være **sjove og ansvarsfulde. **

Sengetidsrutiner med far

Sengetid er altid en god måde at tilbringe kvalitetstid sammen. Fædre elsker at putte deres børn og at fortælle dem en godnat historie. Seje fædre behøver ikke læse en historie op, de kan være kreative og fortælle deres egen historier fra da de var børn. Børn elsker at høre om deres forældre og hvordan de var som børn.


Nu til dags har begge forældre friheden til at påtage sig den rolle de ønsker. De finder deres egen vej til hvordan deres familie skal fungere. Det er dog vigtigt at have en familie enhed hvor både mor og far er ligeværdige partnere.

Vi ved at arbejde ikke altid tillader forældre at tilbringe ligeså meget tid med deres børn som de ønsker, men med nogle af forslagene ovenfor kan i få det bedste ud af den tid I har sammen.