Stereotyper om fædre: hvad er de?

Stereotyper om fædre: hvad er de?

Find et babysitter- eller babysitterjob, eller hold dig opdateret med de seneste børnepasningstips!

Kom gratis i gang i dag.

Kom igang
Af Babysits
3 minutter at læse

Føler du at stereotyperne omkring fædre har ændret sig i senere år? Ifølge forskellige kulturer, er samfundets syn på forskellene mellem mødre og fædre blevet bedre. Begge forældre bliver nu set som ligeværdige når det kommer til opvækst og opdragelse af deres børn. På trods af dette, tror fædre stadig at samfundet synes de er mindre vigtige end mødrene.

Babysits bekymrer sig om fædre i hele verdenen! Vi spurgte dem om hvordan de ser deres egen rolle som far sammenlignet med hvordan samfundet ser deres rolle som far. Vi lavede en survey til fædre fra 30 forskellige lande. Det er interessant at høre verdenens forskellige kultures mening, så man kan se deres forskelle og ligheder.
Vores hovedfokus var forældre med teenagere eller yngre børn, for at få meningen fra nyere generationer af fædre, fordi at samfundet har udviklet sig meget.

Gennem vores undersøgelse, var målene at finde ud af:
* Hvad samfundet tænker om fædre.
* Hvad fædre tænker om dem selv.

Stereotyper af fædre

Hvad samfundet tænker om fædre

Det er interessant at analysere samfundets syn, specielt forskellene og lighederne i de forskellige lande. Fra undersøgelsen har vi fundet 3 hovedproblemer:

  • Fædre kan dømmes negativt. Dette er blandt andet på grund af de sociale normer, såsom barsel og mediernes indflydelse, som fokuserer på ideen om en ikke tilstedeværende far og moren som en husmor;

  • Samfundet har lave forventninger til fædre. Samfundet ser mødre som den vigtigste i børnenes opdragelse, da fædre arbejder meget og ikke har tid nok til deres børn;

  • Samfundet beskriver fædre som forsørgeren og beskytteren, en beskrivelse som ikke giver et komplet indblik i farens rolle. Ser fædre deres egen rolle på samme måde?

Hvad fædre tænker om dem selv

Fædrenes mening er ikke den samme som samfundets:

  • Selvom de har en anden tilgang til at være forælder, end mødre har, føler de sig stadig vigtige. Fædre føler det er nødvendigt at begge forældre er involveret i børnenes opvækst. Begge forældre tilføjer værdi til barnets opvækst. Mødre og fædre sammen kan komplimentere hinanden og tilføje stor værdi til børnenes opvækst.

  • Forskellene er ikke på grund køn, det er på grund af personlighed. Det er klart at en mor vil have et anderledes bånd med barnet, fordi hun bar rundt på det i ni måneder. Fædre kan dog også bygge et stærkt bånd med deres børn. Det er måske anderledes, men ligeså vigtigt.

  • Samfundet beskriver hovedsageligt fædre som familiens forsørger. Det traditionelle billede af en far, er at det er ham som tager på arbejde for at kunne give familien et sikkert hjem og mad. Hvorimod moderen bliver hjemme og passer på børnene. Fædre føler dog ikke dette billede er repræsentativt for nutidens samfund.

  • Samfundet beskriver fædre som den strenge og autoritære forælder: fædre ser dog mere dem selv som ansvarlige, tilgængelige, pålidelige og opmærkesomme. En far er der for sine børn, klar til at hjælpe med problemer i skolen, eller til at lære dem at cykle og meget mere.


Måske fædre ikke er perfekte, men det er mødre heller ikke. Vi tror på at den rolle samfundet giver forældre ikke eksistere længere, alle er forskellige, du er speciel for dine børn. De vil altid elske dig og de vil en dag forstå alle de ofringer du har gjort for dem.

Tilslut dig Babysitting samfundet!

Gratis tilmelding