Forældre hjælper forældre

Forældre hjælper forældre

Af Babysits, 4 minutter at læse

Har du udfordringer med at med at finde en der kan passe dit barn? Er du utilfreds med kvaliteten af de kandidater du finder, eller ikke er i stand til at finde en dagplejer til en overkommelig pris? Heldigvis kan Babysits hjælpe dig med at finde den rigtige hjælp til børnepasning til en overkommelig pris. Du er måske opmærksom på muligheden for at finde almindelige typer babysittere, barnepiger og dagplejere, men vidste du at andre forældre også kan være en mulighed?

Sammen med de andre børnepasningsmuligheder, tilbyder Babysits nu vores nye tiltag forældre-hjælper-forældre! Dette henviser til forældre som passer andre forældres børn. I dette tilfælde, kan forældre kordinere med hinanden, så de kan dele børnepasningen af deres respektive børn med hinanden. Et eksempel på dette kunne være: en forælder henter begge forældrepars børn fra skole, mens en anden forælder kører dem til skole om morgenen. Det kan også være forældre der tager forskellige dage fri fra arbejde og skiftes til at passe børnene når de har muligheden. Det er en alternativ børnepasningsservice der kan være behjælpelig for din familie. Hvad er dog fordelen og ulemperne ved forældre-hjælper-forældre sammenlignet med de andre former for børnepasning?

Hvad er fordelene?

  • Den største fordel ved forældre-hjælper-forældre er formentlig de besparelser det giver. Afhængigt af hvor ofte børnene har brug for at blive passet og hvor ofte forældrene har muligheden for at passe dem, kan det potentielt drastisk nedsætte omkostningerne eller helt fjerne dem ved børnepasning (Hvis børnepasningen fordeles ligeligt mellem forældrene).

  • Gennem denne service lærer børnene også at enes med andre børn (Ligesom i en dagpleje). Det er positivt for et barns sociale evner og muligheden er god for at få nye venner og legekammerater!

  • Hvis du finder familier med børn der passer med jeres kriterier og behov, bliver det nemmere at hjælpe hinanden. For eksempel med en familie der har børn der går i samme skole som jeres, så kan forældrene skiftes til at hente og bringe børnene i skole.

  • Du kan nemt opbygge et empatisk forhold med de andre forældre siden i begge søger det samme og i har de samme behov.

Og ulemperne?

  • Mindre fleksibilitet: denne løsning er kun mulig hvis forældrenes kriterier matcher med hinanden. Det er mere besværligt at ringe til en anden forældre i sidste øjeblik, da de muligvis har flere forpligtelser; for eksempel arbejde. I sådanne tilfælde er en babysitter eller barnepige måske en bedre løsning.

  • Forældre kan have travlt (med mange andre opgaver og pligter såsom møder, husarbejde, handle ind osv.) så der kan være mindre mulighed for at de har god tid til at lege udenfor eller lave gør-det-selv projekter med dine børn. Der er større chancer for at børnene enes og leger med hinanden, men der er også en risiko for at de ikke kan enes.

Konkluderende, hvis du leder efter alternative løsninger til børnepasning og gerne vil spare penge, så kan du overveje at bruge forældre-hjælper-forældre til at kontakte andre forældre omkring at dele børnepasningsopgaverne.

På den anden hånd, kan du stadig regne med de andre muligheder for børnepasning. En babysitter er for eksempel ofte mere fleksibel, mens dagplejere ofte har mere certificeret erfaring. Her kan du finde alle de forskellige muligheder for børnepasning:

Baseret på dine behov bør du vælge den løsning og den person der passer bedst til jeres familie.

Start din søgen på Babysits for at finde forældre-hjælper-forældre, babysittere, barnepiger og dagplejere nær dig!