”Slik eller ballade”

”Slik eller ballade”

Af Babysits, 4 minutter at læse

Ved du hvorfor børn klæder sig ud og går ud til Halloween? For mange år siden, den 31. oktober, udviste personer deres respekt for de døde ved at tilbyde mad. Nu til dags er den tradition kendt som ”slik eller ballade”, hvor børn kan gå fra dør til dør og ringe på klædt ud som spøgelser og hekse for at få slik. Sikke en vild historie!

For at fastholde disse traditioner kan du købe eller lave et kostume, maske og en slikpose til alt det søde! Den mest skræmmende nat er her snart! ?? Men hvad gør man for at sikre sig en succesfuld aften?

slik eller ballade

1 vælg et kostume

Der er mange valgmuligheder! Der er klassikerne som spøgelse, vampyrer og zombier, men hvorfor ikke vælge et originalt kostume som skiller sig ud fra mængden? Vælg en person fra en gyserfilm eller Tv-serie og skab det bedste ”cosplay kostume” nogensinde. Du kan også lave et gruppekostume, som for eksempel ”Ghostbusters” eller ”Scooby Doo’s slæng” som jagter spøgelser og monstre. Du kan være ekstra kreativ og klæde dit kæledyr ud også :D

2 Anskaf dig en pose og en lommelygte

Sørg for at have en stor pose. Du kan udsmykke den til Halloween ved for eksempel at sætte klistermærker på eller falsk spindelsvæv, så den ser skræmmende ud og passer til temaet. Glem ikke en lommelygte, da det er mørkt udenfor og den vil hjælpe til at holde styr på alle børnene. Lommelygten kan også bruges til at fortælle uhyggelige historier!

3 Saml dine venner

”Slik eller ballade” er sjovere sammen! Spørg dine klassekammerater, børnene i dit område eller alternativt kan i lave en familietur. Det er altid sjovere i en gruppe. Udfordre de andre og lav en konkurrence om hvem der kan skaffe mest slik, vinderen vælger filmen i kan se efter jeres tur.

4 Gå rundt i nabolaget og ring på dørklokker

Mange ved godt at monstre, hekse og spøgelser vil ringe på døren den dag! Hav din slikpose klar og ring på så mange dørklokker som muligt. Husk dog på at respektere andre og undgå at ringe på for mange gange, da det kan være uhøfligt.

5 Slik eller ballade?

Dette er øjeblikket alle har ventet på: dørene åbner og du siger højt ”slik eller ballade”. Du kan også lave sjove plakater, som kan hjælpe. En god idé er også at forberede nogle små sjove tricks, hvis folk ikke har slik til jer.

6 Få slik!

Sørg for at alle får slik, så i undgår nogen kan føle sig udelukket fra gruppen. Hav en ekstra pose med, hvis du får mere slik end din ene pose kan klare. Accepter også sunde snacks og fortæl børnene at de ikke skal spise alt deres slik på en aften, ellers vil deres tænder lide konsekvenserne! I bør have slik nok til at kunne spise det i lang tid.

Tjek disse sikkerhedstips til børn, så i sikre jer en god aften uden problemer:

Sikkerhedstips

At lave ”slik eller ballade” er nemt! Det kræver kun et par få ting, før børnene får en virkelig sjov oplevelse! Du kan fortælle dem historien bag Halloween, og gøre dem nysgerrige på denne specielle højtid. Det er også en god mulighed for at være sammen med venner!

Hvad venter du på? Gå ud og hav det sjovt!