Giv ting et nyt liv

Giv ting et nyt liv

Af Babysits, 3 minutter at læse

Materielt affald er et problem, der påvirker os alle. Især vores børns fremtid, derfor er det noget vi er nødt til at begynde at uddanne os om. Vi bør alle forsøge at være et godt eksempel. Selv små initiativer kan gøre en forskel for at bevare vores land og fremtiden for de næste generationer.

To koncepter, som vi altid skal huske på, er genbrug og genanvendelse. Begge er meget vigtige, ledet af den samme mission, men med forskellige betydninger.

  • Et genbrugt objekt er noget, der ikke bliver spild. Det er en forebyggende handling, fordi objektets funktionalitet gendannes ved at tilskrive en ny værdi til det.
  • En genanvendt genstand er på den anden side allerede et affaldsobjekt, fordi det ikke længere har den samme funktion, som det oprindeligt havde. I dette tilfælde bruges materialet til at fremstille et lignende eller anderledes produkt.

På Babysits kan du finde mange sjove ideer og aktiviteter du kan lave ved hjælp af genbrugte ting. Her er en række gør-det-selv-aktiviteter du kan gøre med børn for at lære dem, at de fleste ting kan få et nyt liv.

Potteplanter

Har du plastflasker rundt om i huset? Du kan omdanne dem til små plantepotter! Alt hvad du behøver er en saks, maling og din fantasi. Du kan oprette et dejlig lille væsen, der gør dit hjem mere indbydende.

Potteplanter

Opbevaringsdekorationer

Har du for nylig arrangeret en fødselsdagsfest? Har du nogle papirplader tilbage? Hvis ja, kan du oprette søde genstandsholdere, som du kan hænge i dit værelse. Takket være denne oprettelse spilder du ikke kun mindre papir, men du kan arrangere dine små genstande.

Dekorationer

SOUVENIR

Tag glaskrukker, der for eksempel indeholdt mad, og skab ferie souvenirs eller originale fotorammer. I stedet for at købe en ny ramme, kan du lade din fantasi løbe løbsk med disse glaskrukker.

Souvenir

Små handlinger er nok til at lære børnene vigtigheden af ikke at spilde ting. For andre ideer kan du tjekke Instagram-siden @babysits

For at kunne give en masse ting nyt liv, og ikke lade dem gå til spilde, kan du uddelegere en opgave til alle. Hvis disse begreber undervises til børn fra en tidlig alder, får de chancen for at leve i et renere, men frem for alt andet mere beundringsværdigt miljø.