Børn og teknologi: godt og dårligt

Børn og teknologi: godt og dårligt

Af Babysits, 3 minutter at læse

Teknologi er nu til dags bemærkelsesværdig. Der er et apparat eller app til næsten alle opgaver du vil vide mere om. Vores generation er yderst afhængige af teknologi. Bør vores børn blive udsat for teknologi i en tidlig alder, eller bør vi som forældre forsøge at mindske deres brug at teknologi? Her er nogle fordele og ulemper:

Fordele:

Sprogfærdigheder

Forskning har vist at visse applikationer på tablets kan forbedre børn sproglige færdigheder. Det anslås også at tablets kan hjælpe til at øge sprogbruget og social interaktion for børn.

Integreret testning

Forældre kan se forbedringer i børnenes akademiske evner. For eksempel kan forældrene igennem applikationer der lære matematik fra sig, se børnenes udvikling og hvis de har brug for hjælp med særlige emner. Forældrene kan på den måde følge med i børnenes akademiske udvikling.

Kontakt

En af de største fordele ved at dit barn har en smartphone er kontakten. Forældre kan komme i kontakt med deres børn hvor som helst, når som helst. De kan også igennem smartphones spore børnenes placering.

Forberedelse på fremtiden

Selvom vi ikke er meget for at indrømme det, vokser teknologien sig kun større! At give tilladelse til at sine børn må bruge smartphones og tablets vil sikkert forberede dem på fremtiden, på i skolen og på arbejdspladsen.

Ulemper:

Fysisk aktivitet

Smartphones og tablets opmuntrer børn til at være inaktive. Dette er en stor bekymring for forældre. Det kan lede til manglende kreativ leg, ingen social omgang med andre børn fysisk og ingen fysisk anstrengelse. Prøv derfor nogle af disse sjove aktiviteter som kan opmuntre dine børn til at lægge deres enheder væk.

Online sikkerhed

Børnenes sikkerhed online er en stor bekymring for mange forældre. Børn som bruger smartphones og tablets er i høj risiko og især hvis de får lov til at have sociale medier.

Stimulerende

Det er vigtigt at have regler for hvor sent børnene må bruge deres smartphones og tablets i forhold til sengetid. De bør ikke bruge dem lige før sengetid, da enhederne kan vække hjernen op, og gøre det svært for børn at falde i søvn bagefter.

Vanedannende

For meget tid online kan gøre børnene afhængige af teknologi. Forældre bør være opmærksomme på hvor meget tid de tillader deres børn at bruge online, så de undgår at blive afhængige af teknologi.

Forhåbentligt kan disse fordele og ulemper hjælpe forældre med at lave en informeret beslutning vedrørende om deres børn bør have smartphones eller tablets. En sund balance er ofte bedst.