Hvordan børn kan hjælpe miljøet

Hvordan børn kan hjælpe miljøet

Find et babysitter- eller babysitterjob, eller hold dig opdateret med de seneste børnepasningstips!

Kom gratis i gang i dag.

Kom igang
Af Babysits
4 minutter at læse

”Earth Day” plejede at være dagen hvor vi fokuserede på vores planet og tog ekstra hensyn til miljøet. Data og videnskab har bevist hvordan vores opførsel kan have ekstremt skadelige konsekvenser, og derfor har ”Earth Day” nu udviklet sig til at vi dagligt fokusere på miljøet. Ikke bare voksne, men børn har nu fokus på klimaet og hvordan vi bedst lever et miljøvenligt liv. Næsten en halv million unge verdenen rundt har udøvet handlinger mod klimaforandringer gennem små tilskudsprogrammer, projekter, skoler og lokalsamfund ifølge United Nations Development Programme. Med så mange muligheder for at kunne gøre en forskel, er der måske nogle der undrer sig hvad de kan gøre for at blive mere miljøbevidste i deres hverdag. Udover selv at blive mere bevidste om en miljøvenlig livsstil, kan det gøres sammen med børnene på en sjov måde.

Babysits har lavet en liste med simple og sjove idéer til hvordan du kan gøre dine børn begejstret for at passe på miljøet!

1) Tag cyklen på skole eller arbejde.

Ikke nok med at cyklen ikke udleder kulstof, den er også god for dit helbred. Børn kan ofte godt lide at være indenfor og spille videospil, men motion bør stadig være en daglig prioritet.

2) Plant jeres egne frugter og grøntsager

At gro sine egne frugter og grøntsager kan lære børn om livscyklusser og hvordan de kan passe på en levende organisme. Ved at lære dem hvordan det starter med et frø der udvikler sig, kan det lære dem om at tage ansvar for levende ting.

3) Luk for vandhanen mens i børster tænder

Man kan spare omkring 10.000 liter vand om året, bare ved dette lille tricks.

4) Sluk for lyset når du ikke benytter et værelse

Hvis du husker at slukke lys når du er færdig med det, vil du spare både energi og penge. I kan gøre det til et spil, og lave en krukke der skal have et mindre bidrag hver gang i finder et rum hvor det er blevet glemt at slukke lyset.

5) Samle skrald op hvis du ser noget et sted det ikke bør være

Gå på en skraldetur og lad dit barn lege Kaptajn skraldemand og for hvert stykke skrald de samler op, kan de eventuelt få et klistermærke til deres kappe eller lignende.

6) Skab legetøj og praktiske ting af rester

Bed børnene om at være kreative! Hvad kan de lave af rester? I kan kigge vores DIY-artikler for inspiration.

7) Planlæg en vegetar dag om ugen

Ifølge Earth Day Network vil en kødfri dag om ugen i USA, svarer til at tage 7,6 millioner biler af vejen. Lær dig selv og dine børn effekterne af at spise kød. I kan lave en sjov vegetar menu sammen og finde på nye navne til jeres kød frie retter.

8) Plant dit eget træ

Dette er den perfekte mulighed for at fortælle børnene om vigtigheden af træer og kan eventuelt blive startskuddet på at de kan få de såkaldte ”grønne fingre”.

9) Genbrug

I kan gøre det sjovt og lave en kappe eller maske til børnene og kalde dem et superhelte navn som, Super genbrugspigen!

10)Undgå at bruge plastikposer

At lære sine børn om betydningen plastik har for miljøet, kan være begyndelsen på deres miljøbevidsthed. I kan lave en speciel pose og dekorere den, så den altid er sjov at have med når i har brug for en pose.

Lad os indse det: Børn efterligner hvad vi voksne gør. Hvis vi lærer dem om vores planet og miljø, kan de få respekt for naturen i en tidlig alder. Hvis de er opmærksomme på vores kulstof udslip, har de en chance for at mindske det. Selvom du ikke selv er ekspert indenfor området, kan du godt lære dine børn vigtige basale ting, om hvordan vi passer på vores alles fælles planet.

Tilslut dig Babysitting samfundet!

Gratis tilmelding