Sjove frugt og grøntsags dyr!

Sjove frugt og grøntsags dyr!

Af Babysits, 4 minutter at læse

Hvordan gør du det sjovt for børn at spise frugter og grøntsager? Vi besluttede os for at lade vores fantasi løbe løbsk og skabe frugt- og grønsagsdyr! Følg disse trin nedenfor og prøv det sammen med børnene i dit liv. På den vil børnene opleve farverne, konsistensen og formen af de forskellige frugter og grøntsager anderledes end normalt og samtidig vil de have det sjovt, mens de laver sund mad!

Jordbær sommerfugle

Jordbær sommerfugle Lad os starte med den mest simple: Med bare et par få jordbær, kan du lave disse farverige sommerfugle med få simple trin. Du skal bruge jordbær, mynte og … det er det hele! Skær hvert enkelt jordbær fra bunden og mod toppen, men uden at skære helt igennem. Dernæst folder du bare jordbærrene ud for at skabe vingerne, anret dem på en tallerken og tilføj mynte til for at skabe antennerne til sommerfuglene.

Frugt påfugl

frugt påfugl For at lave denne frugt påfugl, skal du bruge druer (Helst grønne, men røde kan også sagtens bruges), blåbær, en pære og en gulerod. Skær pæren og druerne langs midten vertikalt. Dernæst placeres den halve pære i midten af en tallerken og druerne rundt omkring som vist på billedet. Nu kan du tilføje blåbærrene og fordele dem så det bliver et flot mønster som minder om en påfugls. Til sidst mangler du bare at lave et næb og to ben af guleroden. Dette er bedst at overlade til de voksne, da det kan kræve lidt finteknik med en skarp kniv. Og nu er den så klar! Put benene på påfuglen samt næbbet og du har en flot, velsmagende og sund påfugl.

Radise fisk

Fisk af radiser For at lave disse fisk, skal du bruge tre forskellige grøntsager: radisser, gulerødder og agurker. Afhængigt af hvad børnene er mest til, kan du veksle mellem hvilken del af fisken de tre forskellige grøntsager udgøre. Skær grøntsagerne ud i tynde skiver og anret dem på en tallerken. Til at lave de søde bobler, brugte vi halverede blåbær!

Vegetar ugle

Frugt og grøntsags ugle Denne farverige, frugt og grøntsags ugle indeholder en masse forskellige grøntsager. Til at skabe hovedet, skar vi først to ører ud ad en agurk (med skræl), dernæst en orange peberfrugt i tynde strimler til fjerene. Alternativt kan babygulerødder også bruges til fjerene på uglens hoved. Til at lave de store øjne måtte vi snyde lidt: vi fyldte to plastic kapsler med lidt creme fraiche og lavede pupillen af en tynd skive tomat. Til maven brugte vi igen agurk, denne gang bare i tynde skiver. Næste trin er den vigtigste del af uglen: vingerne. For at lave vingerne anrettede vi små cherrytomater og rød peberfrugt skåret i strimler. Nu kan uglen flyve! Den har selvfølgelig også brug for nogle fødder den kan lande på: du kan nemt lave dem med et par af de overskydende strimler af den orange peberfrugt. Nu er uglen klar og du kan dybe de lækre grøntsager i cremefraichen og begynde at spise inden uglen flyver væk!


Lad din kreativitet udfolde sig! Du kan lave mange flere dyr ud af sæsonens grøntsager og frugter. Børnene kan fungere som fremragende hjælpere i køkkenet og kan anrette frugt og grøntsager efter hvad deres egen fantasi. Vi anbefaler dog at det er en voksen der håndterer arbejdet med kniven, af sikkerhedsmæssige årsager. Disse dyr kan hjælpe børn med at tilvænne deres smagsløg nye smage. De kommer til at lære frugterne og grøntsagerne bedre at kende, og det giver dem en mere spændende måde at spise sundt på. Vi ønsker jer en masse sjov med dette! PS: Del gerne jeres frugt og grøntsags dyr på sociale medier og glem ikke at tagge os @Babysits på jeres opslag.