Skolestarts rutiner

Skolestarts rutiner

Find et babysitter- eller babysitterjob, eller hold dig opdateret med de seneste børnepasningstips!

Kom gratis i gang i dag.

Kom igang
Af Babysits
3 minutter at læse

Efter en lang sommer brugt enten hjemme eller på ferie med familien er det blevet tid til de fleste børns mareridt: starten på et nyt skoleår! Denne tid kan ofte være en hektisk tid for forældre. Men hvis du starter ud med gode vaner, kan det gøre lettere!

Det er vigtigt at lære børn, at hvad der måske virker som en dårlig situation, kan gøres bedre ved at følge disse små trin. Så hvordan forbereder vi os bedst til skolestart. Her er nogle tips der kan hjælpe dig med din skolestarts rutiner.

skolestart

1. Køb alle de ting i behøver

Til din skoletaske får du brug for et penalhus, en dagbog, notesbøger og skolebøger. En god idé, der hjælper til at forblive organiseret, er at farve kordinere notesbøgerne, så I kan forbinde forskellige emner fra undervisningen med forskellige farver.

PS: Til de er jer med børn i de mindre klasser kan det være en god idé at skrive navn og klasse på alle bøger og skoleudstyr, så de er nemmere at finde igen.

2. Forbered alt på forhånd

Det er en god idé at være velforberedt når det kommer til at have skoletaske og tøj klar til næste dag. I kan planlægge og organisere klædeskabet, så der er planlagt tøj til hver dag den kommende uge.

3. Vigtigheden af morgenmad

Forbered en god morgenmad der giver den nødvendige energi til at komme igennem dagen. Glem ikke at give børnene en snack med i skole, da et mellemmåltid er vigtigt og bør være på jeres huskeliste.

4. Gør børnene klar til sengetid tidligt

I løbet af sommeren, hvor børnene vænner sig til ikke at gå i skole, kan det mod slutningen af ferien være en fordel for dem at vænne sig til at gå tidligt i seng, så de er klar til når skolen starter. Hvis de har svært ved at falde til ro og falde i søvn om aftenen, kan I med fordel dyrke noget sport inden, så de er trætte.

5. Stå tidligt op

Udover at vænne børnene til at gå tidligt i seng, kan du vænne dem til at stå tidligt op i weekenderne. Selvfølgelig fortjener de også at sove længe, men prøv at vække dem senest klokken 9, og motiver dem til at stå op ved at snakke om dagens muligheder for at lege hele dagen og det sjov de kan have med deres venner.

6. Lektie tid

Lærerne kan finde på at give mange lektier allerede i begyndelsen af skoleåret. Frygt ikke! Beslut tidligt hvor mange timer der skal dedikeres til lektier. Hvis du ikke selv har så god tid til at hjælpe, kan du altid finde en babysitter som kan hjælpe med lektierne.

Med disse små tricks og tips vil skoletiden blive mødt af gladere børn og forældre! Det vigtigste er at gøre rutinerne så sjove og hyggelige som muligt, og samtidig give børnene plads til at hvile når det er nødvendigt.

Tilslut dig Babysitting samfundet!

Gratis tilmelding