Råd til lektiehjælp

Råd til lektiehjælp

Find et babysitter- eller babysitterjob, eller hold dig opdateret med de seneste børnepasningstips!

Kom gratis i gang i dag.

Kom igang
Af Babysits
3 minutter at læse

At hjælpe sine børn med lektier er et øjeblik alle forældre kommer til at have før eller senere. Dette er dog ikke kun relevant for forældre; babysittere kan også komme ud for at skulle hjælpe til med lektierne. Men hvordan hjælper man børnene på den bedst mulige måde. Her er nogle af vores yndlingstips til at hjælpe børn med lektier:

Vælg et roligt og stille sted

Det mest almindelige steder at lave lektier i huset, er i køkkenet, soveværelset og stuen. Det er dog vigtigt at huske på at undgå forstyrrende elementer som fjernsyn, mobiltelefoner, tablets mm. I et stille miljø vil det være nemmere for barnet at koncentrere sig og også for både forældre og babysittere.

Sæt et fast tidspunkt

Fastlæg et særligt tidspunkt til at lave lektier på! Det hjælper børnene med at organisere deres dag mere effektivt og samtidig lærer de at lave lektierne inde for tidsrummet der er sat af til lektier. Efter lektierne vil derfor være ekstra tid til hygge og sjov. Husk at bruge tid efter lektierne til nyde det hårde arbejde barnet har gjort.

Tag små pauser

At tage små pauser kan give barnet bedre mulighed for at bearbejde den nye information fra lektierne, og samtidig give hjernen en lille pause fra arbejdet. Tag 10 til 15 minutters pause mellem de forskellige opgaver, og måske endda små 1 til 2 minutters pause mellem mindre opgaver, afhængigt af hvor svært det føles for børnene.

Undgå at dømme barnet hvis de laver fejl

Husk at du er der for at hjælpe barnet, ikke for at kritisere dem. Hvis de har problemer med en opgave, så tag tiden og forklar roligt med et praktisk eksempel og simple vendinger. Hvis det er en matematikopgave, kan du for eksempel bruge frugter eller andre objekter til at gøre det nemt og praktisk. Det hjælper dem med at forså konceptet bedre og lære mere!

Tilpas dig børnenes tempo

Husk på at hvert barn har deres egne måder at arbejde på og ikke mindst eget tempo når det kommer til lektier og læring. Det der er vigtigst, er engagementet og koncentrationen. Det er lige meget om en opgave tager en halv time, en time eller hele eftermiddagen, så længe børnene til sidst forstår deres lektier.

Beløn barnet

Efter lektierne er blevet klaret, kan du belønne børnene for at have færdiggjort deres lektier og give dem ros, hvis det er fortjent. Det hjælper til at motivere dem og giver børnene selvtillid og tro på egne evner.

*At lave lektier er ikke altid den sjoveste aktivitet for børn, men hvis det bliver gjort i det rigtige miljø og på den rigtige måde kan det virkelig være lærerigt for børnene og god mulighed for dele viden mellem jer. *

Tilslut dig Babysitting samfundet!

Gratis tilmelding