Regnvejrsdag aktiviteter for børn

Regnvejrsdag aktiviteter for børn

Af Babysits, 5 minutter at læse

Del:

Uheldigvis kan vejret sommetider gøre det umuligt at lege eller planlægge turer med børnene udenfor. I sådanne situationer kan det være svært at komme på hvad man så gør og hvilke aktiviteter man nu kan lave med børnene.. Heldigvis har Vi, af selv samme årsag, lavet en liste med nogle af vores favorit aktiviteter med børnene på en regnvejrsdag!

Indendørs skattejagt

Ohøj pirater: Lad os organisere en rigtig skattejagt! Desto mere fantasi og kreativitet du kan tilføje skattejagten, desto mere spænende bliver det for alle pirater som er involveret. Hvis du gerne vil gå "all in", kan du organisere en skattejagt som de klassiske pirater gjorde. Du kan lave en flaskepost som du lader flyde i eventuelt et badekar eller håndvasken, hvor børnene kan finde den. Flasken kan indeholde et skattekort og et brev med ledetråde som kan hjælpe børnene på vej med deres jagt efter skatten. Derfra tager børnene på eventyr rundt i huset for at udforske og søge efter flere ledetråde. Forbered forskellige gemmesteder til ledetråde og måske endda opgaver de skal løse for at få den næste ledetråd og tage et skridt nærmere skatten. En lidt simplere mulighed for en skattejagt, kan være at lave en billede skattejagt, hvor du gemmer mindre billeder rundt omkring i huset. Når børnene modtager det første billede eller tegning, kan det vise hen til det næste sted hvor næste billede er gemt. Det kunne for eksempel være at de starter med et billede af en køleskabet, og når de så åbner dette finder de et billede af sofaen, som så har det næste billede under sig. Sådan kunne det blive ved indtil de finder skatten. Skattejagten kan også planlægges påforhånd, ved at forberede ledetråde og opgaver, så det er nemt at sætte op og skattejagten kan derfor være klar til en regnvejrsdag!

Fest- eller brætspil

I dagens verden hvor skærme fra computere, tv og mobiller blandt andet, fylder meget i vores hverdag, kan klassiske brætspil have svært ved at konkurrere om vores opmærksomhed. Prøv dog at børste støvet af de gamle spil, og find et der passer til børnenes alder. Tag jeres tid til at spille et langt spil af et af jeres yndlings brætspil. Nogle klassikere kunne være, Ludo, Junior Matador eller "Hvem er Hvem?". Hvis du ikke har nogle fest- eller brætspil liggende, kan du faktisk selv lave en del spil selv. Tegne og gættespil er f.eks. gode spil som du selv kan lave nemt. Et ander sjovt spil er, "hvem er jeg?" spillet: skriv nogle kendte personers navne ned, måske endda familiemedlemmer eller tegneseriefigurer, på et stykke papir som kan hænge fast i panden. Alle spillere har nu en kendt person stående i panden som de ikke selv ved hvem er, og derefter skifter spillets spillere til at stille hinanden "Ja"/"Nej" spørgsmål, indtil de kan gætte navnet de har stående på panden. Er jeg en kvinde? Bor jeg i Danmark? Er jeg en fiktiv person? Disse er bare eksempler på spørgsmål du kan stille for bedre at kunne gætte din person.

Byg en hule af puder

Brug stole, sofaer, puder og tæpper til at bygge den største og sejeste hule nogensinde! En hule er helt sikkert dejlig til at slappe af i. Du kan tegne og læse derinde, og derudover er der ingen grænser for hvad børn kan forestille sig med deres fantasi i en hule. Hulen kan fungere som en butik, en skole eller endda et slot med prinser og prinsesser! Byg jeres egen verden midt i stuen, og hvis der er flere børn kan de bygge hver deres hule og så komme på besøg hos hinanden. På den måde kan de lave en masse små lege med at besøge hinanden slotte, butikker osv. og endda sende post til hinanden.

Klæd jer ud

Kig igennem klædeskabet for gammelt tøj og kostumer og lad udklædningen begynde! Her kan du selvfølgelig bruge hvad du end har af tøj og bare lave sjove kombinationer og eventuelt egne kreative kostumer. Hvis nogen i familien er gode til at tegne eller lægge make-up kan i gøre det for at fuldende kostumet. Ved brug af få materialer kan I lave katte ører, elefant snabler og lignende og gøre kostumet endnu flottere. Det kan være sjovt både at klæde sig ud som ens yndlingspersoner, men også dyr eller som en bestemt profession, hvor man lader som man har det arbejde. En kunne for eksempel klæde sig ud som politi og en anden som bankrøver, hvorefter de kan jagte hinanden rundt i huset.

Biograf hygge!

Alle børn elsker en god film aften! Desto mere kreativitet og fantasi I kan inddrage, desto mere uforglemmelig bliver jeres film aften. Start med at vælge en film (sandsynligvis den sværeste opgave), derefter udvælges en billetkontrollør. Billetkontrolløren kan lave fysiske billetter med tilhørende siddepladser og lidt om filmen. En anden kan stå for at sælge snacks, hvor du kan få popcorn og sodavand, og så er aftenen allerede startet skønt. For at gøre filmaftenen en smule lærerig også, kan du stille spørgsmål undervejs, diskutér filmen og lade børnene give deres vurdering til sidst. Du kan holde øje med de forskellige ting i filmen, og så spørge børnene om de husker det og forstod det.