Forbered dig til første gang du passer børn

Forbered dig til første gang du passer børn

Af Babysits, 5 minutter at læse

Del:

Første gang du skal passe børn? Nervøs omkring hvordan det kommer til at gå? Frygt ej! Se vores råd om, hvordan du er så forberedt som muligt for din første gang som babysitter.

Reflekter over fortiden

  Kan du huske at være barn og have en babysitter? Hvad lavede din babysitter god, eller hvad gjorde dem ikke så gode? Var din babysitter tilgængelig? Tålmodig? Medfølende? Lær af dine tidligere erfaringer og vær den babysitter du ville have ønsket du havde, da du var ung. Reflekter over de kvaliteter, der ville være passende at bringe til en børnepasningsvagt. Indse, at egnede kvaliteter kan variere afhængigt af barnets alder du kommer til at passe.

Vær organiseret og lav en tidsplan

For at opretholde professionalisme og minimere risikoen for at skuffe familien, bør du opretholde og opdatere din tidsplan. Når du laver aftaler med forældrene, skal du sørge for at spørge om det tidsrum, du forventes at være babysitter. Sørg altid for at du ikke accepterer aftaler du ikke kan deltage i. Planlæg aftaler via Babysits, og vi vil sende dig påmindelser for at hjælpe dig med at forblive organiseret.

## Brug praktisk tøj

Hvis du er komfortabel, vil du være mere afslappet og selvsikker. Når du vælger dit tøj, skal du være opmærksom på, at du nok kommer til at løbe rundt, sidde på jorden eller fodre en baby, der sviner. Forvent at dit tøj kommer til at blive beskidt og glem de høje hæle eller jakkesættet. Vælg i stedet et par jeans, en t-shirt og et par sneakers. Sørg for, at dit tøj er rent og præsentabelt og ikke bære noget, der kunne anses for upassende for børn at se.

## Lyt til regler og instruktioner

Som førstegangs babysitter kommer du til at opdage, at forskellige familier har forskellige regler, forventninger og instruktioner. Når du laver aftaler med forældrene, skal du sørge for at spørge om husreglerne og eventuelle særlige instruktioner, som forældrene måtte have. Det er bedre at stille for mange spørgsmål end for få, da det er vigtigt for dig at være opmærksom på, hvad der er acceptabelt og hvad der ikke er. Find eksempelvis ud af hvad du skal gøre, hvis telefonen ringer eller hvis nogen banker på hoveddøren.

Hvis du passer en baby, skal du sørge for at spørge forældrene om at give dig specifikke instruktioner om pleje. For eksempel bør du vide, hvor alle babyens plejematerialer er placeret, såsom bleer, sutter mm.. Du bør også indgå aftaler om brugen af familiens husholdningsartikler. Hvis du passer børn i familiens hus, skal du ikke bare antage, at du kan benytte alle deres faciliteter (køleskab, TV, telefon osv.). Find altid ud af, med forældrene, hvad du må bruge på forhånd, for at sikre en positiv og problemfri oplevelse.

Planlæg nødprocedurer

Nødsituationer er normalt en meget sjælden forekomst, men det er stadig utrolig vigtigt at være forberedt i tilfældet af, at det opstår. Diskutér med forældrene om, hvad du skal gøre, hvis visse situationer opstår. Sørg for, at du kender kontaktnummeret til alarmcentraler, kontaktnumre til forældrene samt alle de oplysninger, du måtte få brug for, for at hjælpe i nødstilfælde. Sørg for at diskutere allergier og sygdomme, som børnene måtte have. Hvis du forventes at give medicin til et barn, er det afgørende, at du skriver den nøjagtige mængde ned. Vær altid forberedt og forvent det uventede.

Spis sundt og forbliv hydreret

  At spise sundt og forblive hydreret hjælper dig til at føle dig positiv og energisk. Spis et nærende måltid inden din børnepasningsaftale for at hjælpe med at opretholde optimal sundhed og øge dine energiniveauer. At springe over måltider eller vælge at spise usunde måltider kan føre til, at du bliver udmattet og taber din energi. Husk på, at forældrene betaler dig for at passe deres børn, de betaler dig ikke for at tage en lur i sofaen. At have mere energi betyder, at du vil være i stand til at fokusere dig bedre og have mere energi til at løbe rundt med børnene. Børnene (og forældrene) vil takke dig for det! Sørg også for at undgå at blive dehydreret før og under børnepasningen, da dette kan føre til hovedpine, træthed og generelt blive ufokuseret.

Pak forsyninger

  Når du forbereder dig til en børnepasning, bør du pakke alle forsyninger, som du tror, du måtte have brug for. For eksempel pakke sunde snacks til dig selv, pak kunstforsyninger til børnene og evt. endda pakke en bog, så du kan læse, når børnene sover. Det er bedre at være over-forberedt snarere end under-forberedt.

Forhold dig rolig

Følg de nævnte råd og forhold dig rolig! Børn vil reagere bedre på dig, hvis du forbliver rolig og fattet, og dette vil resultere i mindre stress og forbedre forholdet mellem dig og børnene. Du vil være mere tilbøjelige til at blive ansat igen, hvis du er i stand til at forblive fattet.