De 4 bedste udendørs aktiviteter for børn

De 4 bedste udendørs aktiviteter for børn

Af Babysits, 4 minutter at læse

Del:

Er vejret godt? Hvorfor leger du ikke med børnene udenfor? Børn har en tendens til at kede sig, når de er indendøre hele dagen, og godt vejr giver god mulighed for at tage børnene udenfor for frisk luft. Det store åbne udendørs område giver børn mulighed for at løbe rundt og engagere sig i mere aktive aktiviteter, der holder dem glade, sunde og vigtigst af alt, underholdt! En anden stor fordel ved at lade børnene lege udendørs er, at det er en mulighed for dem at frigøre al indelukket energi. Børn kan holde sig beskæftiget i flere timer uden behov for legetøj, men det kan også være sjovt for dig at deltage i nogle spil sammen med dem. Nedenfor har vi fundet nogle gode ideer til aktiviteter, som du kan lave med børnene udendørs.

Smørklat

Smørklat er et sjovt boldspil for flere børn (du skal bruge mindst 3 spillere). Spillet spilles med en bold og en spiller som er "smørklat". De resterende spillere danner en cirkel rundt om "smørklatten" til at begynde med. Målet med spillet er, at spille bolden til hinanden, mens bolden bliver holdt væk fra "smørklatten". I bund og grund skal de andre spillere kaste bolden til hinanden, og "smørklatten" skal forsøge at fange bolden, når den er i luften. Hvis "smørklatten" lykkes i at fange bolden bliver spilleren, der kastede bolden, "smørklat".

For at gøre spillet mere sjovt og udfordrende kan du have flere "smørklatte" eller flere bolde, men så skal du også have flere spillere.

Hvad du skal bruge:

  • En bold

Hinkeleg

Hinkeleg er et sjovt udendørs spil, der kan spilles i indkørslen eller på fortovet. Du skal bruge noget farvet fortovskridt, så børnene kan tegne hinkebanen, som skal bestå af omkring 10 nummererede firkanter. Den sidste firkant er typisk "hjemmebasen". Når hjemmebanen er tegnet, skal første spiller smide en sten i første firkant. Formålet med spillet er at hoppe gennem banen på kun én fod, på én firkant ad gangen, og skifte fod mellem firkanter. Ved firkanter, der er ved siden af hinanden, må spilleren placere én fod i hver firkant. Spilleren skal hoppe til slutningen af hinkebanen, og på vejen tilbage samle stenen op. Spilleren skal hoppe indenfor firkanterne, og hvis en linje bliver rørt eller spilleren mister balancen er deres tur slut. Hvis spilleren har fuldført banen skal spilleren kaste stenen i næste firkant i næste runde, hoppe hinkebanen igennem og aflevere stenen.

Målet ved spillet er at være den første til at have kastet og hentet stenen fra hver firkant. Når du mister din tur, kan du starte din nye tur, hvor du slap.

Børn kan også være kreative ved at tegne hinkebanen i forskellige farver, former eller ved at tilføje billeder i firkanterne!

Hvad du skal bruge:

  • Fortovskridt
  • En lille sten eller lille sandpose

Sjippetov

Du kan spille et spil sjippetov med flere spillere, hvor to spillere svinger hver ende af tovet (i samme retning!) og en tredje spiller hopper over sjippetovet. Børn kan også spille alene. Hvis der er flere end fire spillere, kan hver spiller skifte ture, når spilleren bliver fanget i tovet. Sjippetov er fantastisk aerob træning!

Hvad skal du bruge:

  • Et sjippetov

Flaske fodbold

Fodbold med flasker kræver mindst tre spillere og en bane at spille på. Hver spiller fylder en plastik flaske, uden låg, med vand og placerer den ned, hvor som helst, på banen. Spillerne samles midt på banen og danner en cirkel rundt om bolden - hver spiller skal være mindst 10 skridt væk fra bolden. Når et signal er givet til at spillet starter, skal spillerne løbe for at få bolden i besiddelse. Når en spiller har bolden skal han/hun prøve at vælte andre spilleres flasker med den. Spillere, hvis flasker er blevet sparket omkuld, må kun løfte dem, når de får bolden i besiddelse. Formålet med spillet er at have mest vand tilbage i sin flaske i slutningen af spillet. Stil et stopur for 10 minutter på din mobil, og afslut spillet når alarmen lyder. Derefter skal der ses hvem der har mest vand tilbage i deres flaske!

Hvad du skal bruge:

  • En flaske pr. person
  • Vand
  • En bold

Udover disse forslag findes der mange forskellige aktiviteter som børn kan lave udendørs. Husk at beskytte børn fra solen om sommeren ved at anvende solcreme, give dem hatte på og holde dem hydreret!