Tips til forældre

At finde en passende babysitter

 • Opret et job med en klar beskrivelse - være så specifik som mulig.
 • Kontakt de babysittere du føler kan være bedst for din familie.
 • For de babysittere du bedst kan lide, planlæg en telefonsamtale for at lære dem bedre at kende.
 • Hvis du er tilfreds med telefonsamtalen, hvorfor inviterer du ikke babysitteren til dit hjem, så de kan møde dit barn? Husk kun at invitere folk til dit hjem, som du stoler på, da vi ikke kontrollerer de babysittere, der tilmelder sig Babysits.
 • Vær opmærksom på, at potentielle babysittere nogle gange kan tage en person med sig, såsom en forælder, for deres egen sikkerheds skyld.
 • Før du endeligt vælger en babysitter, bør du spørge efter deres referencer.
 • Hvis du vil have at babysitteren henter dit barn fra skolen, skal du introducere babysitteren til dit barns lærere og de andre forældre i skolen først.
 • Husk at en babysitter ikke er det samme som en hushjælp! Forvent ikke at de accepterer at gøre dit hus rent for dig, mens du er væk!
 • Ligesom du også har, har babysitteren tidsplaner, så find ud af med dem hvornår de har, og ikke har tid, til at passe dine børn.
 • Husk den gyldne regel: Hvis du behandler din babysitter godt, vil de behandle dig godt igen!

Babysitterens første dag

Du vil nok bekymre dig mere om din babysitters første dag end dit barn vil, så slå koldt vand i blodet og husk at slappe af!

Her er vores tips til dig:

 1. Find ud af hvem du har at gøre med! Sørg for at du allerede har mødt babysitteren mindst én gang før.
 2. Forbered nogle ting til babysitteren, såsom dit barns yndlingsspil, snacks eller film, så de har masser at lave sammen.
 3. Sørg for at babysitteren kommer til tiden. Husk at udveksle kontaktoplysninger med dem på forhånd, så de kan fortælle dig, om de er forsinkede.
 4. Giv en liste over kontaktoplysninger (telefonnumre, kontaktoplysninger ved nødsituationer), detaljer om sengetider og eventuel medicin, til din babysitter inden du tager afsted.
 5. Giv babysitteren en rundvisning af dit hus og vis dem, hvor du holder alt, hvad de måske har brug for, såsom ekstra tøj til dit barn, førstehjælpskasse, en lommelygte, snacks osv.

Tilskud til børnepasning

I visse tilfælde er du berettiget tilskud fra din kommune, når du ansætter en privat børnepasser eller dagplejer. Dette gælder eksempelvis hvis du har brug for privat børnepasning fordi du arbejder skæve arbejdstider. I de mest grundlæggende vilkår er dagplejere forskellige fra babysittere, idet dagplejere ofte er forbundet med kommuner og har fulgt adskillige kurser. Du kan se mere om tilskud på din kommunes hjemmeside.

Kontakt

Før babysitterens første dag på jobbet, opfordrer vi stærkt at alle forældre mødes med potentielle babysittere og introducere dem til deres børn. Potentielle babysittere skal på den anden side bede om at møde forældre på et offentligt sted eller bringe en voksen til mødet (hvis de er under 18 år). Disse anbefalinger er lavet for at sikre begge parters sikkerhed.

Du bør også tage dig tid til at føle dig godt tilpas med den anden part, selvom det betyder at møde hinanden flere gange før den første dag. En god måde at sikre en babysitters pålidelighed er at få dem til at passe dit barn første gang, mens du er hjemme. På denne måde kan du lære deres pasnings stil bedre at kende, og de kan stille dig spørgsmål. Hvis du vælger at aflevere dit barn hos babysitteren, skal du sørge for at kontrollere babysitterens hjem grundigt først!

Babysits leverer også en privat beskedtjeneste for at lette kommunikationen mellem brugerne. Det er vigtigt, at du kommunikerer med andre brugere gennem Babysits først, indtil du er komfortabel nok til at udveksle kontaktoplysninger med dem og skifte til andre platforme (fx SMS, WhatsApp). Vær opmærksom på, at vi ikke kan hjælpe dig med klager over meddelelser, der er sendt eksternt vores beskedtjeneste, da vi ikke har en oversigt over udvekslingen. Hvis du bruger en anden platform, er det på egen risiko!

Babysitter indgangsskema

Spørg babysitteren om at udfylde dette skema, før de passer dit barn første gang. Dette vil medvirke at sikre, at der ikke opstår problemer, mens babysitteren er med dit barn.

Se indgangsskema

Modtag flere tips?